Fraser: 'Had Hofs graag meegenomen naar Sparta'
i

Pro Shots

Fraser: 'Had Hofs graag meegenomen naar Sparta'

admin • 09:56, 29-03-2018 / Laatste Update: 14:34, 07-01-2024

Henk Fraser verkast volgend seizoen naar Sparta Rotterdam en gaat daar als hoofdtrainer aan de slag. Hij had maar wat graag Nicky Hofs meegenomen en toegevoegd aan zijn technische staf. ,,Maar dat gaat helaas niet", vertelt hij tegen De Gelderlander.

Wel neemt Fraser Aleksandar Rankovic mee vanuit Arnhem. ,,Ik kies met 'Ranko' voor kwaliteit en vertrouwen", legt hij uit. ,,Als hoofdtrainer zit je in de luxepositie dat je een assistent mee kan nemen. Ik had een ruime keuze, want er zijn ontzettend veel gekwalificeerde kandidaten. Maar ik kan niet iedereen meenemen."

Hofs

Daar had wat Fraser betreft ook Hofs bijgehoord, die dit seizoen door Vitesse is toegevoegd aan de hoofdselectie. Hij ontwikkelt zich erg snel in het trainersvak. ,,Ik had bij Sparta Nicky ook graag toegevoegd aan de staf. Hij is bij Vitesse een zeer waardevolle assistent. Een vakman. Betrouwbaar. Hij brengt kwaliteit. Maar niet alles is mogelijk."

Sloetski

Fraser wordt bij Vitesse opgevolgd door de Rus Leonid Sloetski. De Arnhemmers wachten wel nog steeds op de werkvergunning van de Rus. Hofs zal ook volgend jaar in de begeleidingsstaf van Vitesse zitten, samen met Edward Sturing en Raimond van der Gouw (keepers).