'Onderzoek naar doodsoorzaak Astori'
i

Pro Shots

'Onderzoek naar doodsoorzaak Astori'

Bart van der Wijst • 14:56, 05-03-2018 / Laatste Update: 02:54, 07-01-2024

De voetbalwereld werd zondag opgeschrikt door het heftige nieuws dat Davide Astori was overleden. De aanvoerder van Fiorentina werd dood aangetroffen in zijn hotelkamer in aanloop naar het duel met Udinese. Er werd gesproken van een hartaanval, maar nu wordt onderzocht of er niet iets anders is gebeurd.

De officier van justitie in Udine heeft namelijk bevestigd dat er een strafrechtelijke procedure is begonnen over de mogelijkheid dat Davide Astori's dood verband hield met moord. Dat schrijven verschillende Italiaanse media, waaronder Gazzetta dello Sport.

Standaard procedure

Volgens een woordvoerder van justitie is dat nodig om het lichaam op sporen te onderzoeken. Er wordt gesproken van een standaard procedure, al zetten veel internationale media daar vraagtekens bij.

Autopsie

Astori's lichaam werd zondag overgedragen naar het Santa Maria-ziekenhuis. Daar is de autopsie gaande die moet uitwijzen wat de doodsoorzaak van de Italiaan was.

'poging tot doodslag wordt nooit uitgesloten', daarom is het een onderzoek naar doodsoorzaak. In Italië is het een normale procedure. Dus gelieve geen sensatie zoeken. https://t.co/WPcyzGZqz3

— Jurriaan van Wessem (@JurrVanWessem) 5 maart 2018