Henry: 'Arsenal moet aanvallende spel opofferen tegen Barça'

Henry: 'Arsenal moet aanvallende spel opofferen tegen Barça'

Bart van der Wijst • 12:38, 22-02-2016 / Laatste Update: 15:49, 07-01-2024

Thierry Henry heeft tips voor Arsenal voor het Champions League-duel met Barcelona. De Fransman schrijft in zijn column in de Engelse krant 'The Sun' dat Arsenal haar aanvallende spel moet opofferen en als een collectief moet verdedigen. Henry kwam in het verleden uit voor zowel Barcelona als Arsenal, en kent beide clubs dus goed.

Arsenal speelt dinsdagavond in het eigen Emirates Stadium tegen Barcelona. Van de laatste vijf ontmoetingen wonnen de Catalanen er drie, tegenover één overwinning van Arsenal en één gelijkspel. Het wordt dus een zware kluif voor The Gunners, maar Thierry Henry gelooft in de kansen van zijn oude club.

'Verdedigend denken'

,,Arsenal moet accepteren dat ze 'slechts' dertig procent balbezit hebben tijdens de wedstrijd, dus moeten ze efficiënt zijn wanneer ze de bal hebben", aldus Henry in zijn column in The Sun. ,,Het hele team moet verdedigen als een eenheid en de aanvallers moeten inzakken en meeverdedigen op eigen helft."

 

,,Je moet bereid zijn sommige delen van je aanvallende spel op te offeren, zowel thuis als uit. Arsenal moet moedig zijn aan de bal, maar in eerste instantie compact spelen. Dan kunnen ze counteren en moeten ze zien te scoren, elke keer als ze in het strafschopgebied zijn. Je moet ervoor zorgen dat Barcelona niet op jouw helft blijft, zodat ze keer op keer kunnen aanvallen. Dat is bijna niet te verdedigen."