Howard Webb richt zich op video-arbitrage in MLS
i

Pro Shots

Howard Webb richt zich op video-arbitrage in MLS

admin • 22:57, 07-02-2017 / Laatste Update: 22:28, 12-12-2023

Voormalig topscheidsrechter Howard Webb (45) is door de Professional Referee Organization (PRO) aangesteld om het gebruik van videobeelden in de Amerikaanse Major League Soccer (MLS) te optimaliseren. Dat hebben de MLS en de PRO bekendgemaakt.

Volgens de PRO zal de Brit toezien op "de opleiding, beoordeling en toewijzing van videoscheidsrechters". De MLS test momenteel het gebruik van videobeelden tijdens de wedstrijden in aanloop naar het reguliere seizoen, dat begin maart van start gaat. Tijdens de eerste seizoenshelft zullen offline tests, zonder invloed op het spel, uitgevoerd worden. Daarna zullen videoscheidsrechter wel direct kunnen ingrijpen.

Scheidsrechtersbaas

Nadat Webb in 2014 een punt zette achter zijn indrukwekkende carrière ging hij aan de slag als technisch directeur van de Engelse scheidsrechterscommissie (PGMOL). Tot voor kort was hij de scheidsrechtersbaas bij de voetbalbond van Saudi-Arabië.

Grote wedstrijden

Webb was in juli 2010 de scheidsrechter voor de finale van het WK tussen Spanje en Nederland (1-0) in Johannesburg. 2 maanden eerder leidde hij de Champions League-finale tussen Bayern München en Inter Milaan (0-2) in Madrid. Daarmee is de Brit nog steeds de enige scheids die in hetzelfde jaar zowel een Champions League- als een WK-finale in goede banen leidde.