Iraanse vrouwen voor het eerst in 30 jaar welkom bij voetbalwedstrijd nationale elftal
i

AP

Iraanse vrouwen voor het eerst in 30 jaar welkom bij voetbalwedstrijd nationale elftal

admin • 12:43, 17-10-2018 / Laatste Update: 10:20, 05-01-2024

Een historisch moment in Iran: voor het eerst in ruim 30 jaar hebben vrouwen in het stadion naar een wedstrijd van het Iraanse nationale elftal kunnen kijken. Volgens het Iraanse persbureau Isna waren er zo'n 100 vrouwen bij het oefenduel met Bolivia aanwezig.

Onder de vrouwen waren de partners van de spelers, werkneemsters van de Iraanse voetbalbond en speelsters van het vrouwenelftal van Iran.

Het begin van een nieuw tijdperk

''De aanmoedigingen van de vrouwen waren zeer interessant", zei de Portugese bondscoach van Iran Carlos Quiroz na de 2-1-overwinning van zijn ploeg. Dit zou volgens hem ''het begin van een nieuw tijdperk in Iran'' kunnen zijn. Ook in de Iraanse media werd de aanwezigheid van de vrouwen in het stadion positief ontvangen.

Verbod

Bij het WK voetbal in Rusland mochten vrouwen de wedstrijden van Iran op schermen in het stadion in Teheran bekijken. Veel Iraniërs vinden het stadionverbod voor vrouwen niet meer van deze tijd en ook de regering wil ervan af. Toch houden religieuze autoriteiten vast aan het verbod.