Johan Derksen denkt erover na om te stoppen bij VI: 'Nog nooit zo'n kutshow gemaakt'
i

ANP Kippa

Johan Derksen denkt erover na om te stoppen bij VI: 'Nog nooit zo'n kutshow gemaakt'

Martijn Baars • 14:01, 23-06-2020

De veelbesproken uitzending van Veronica Inside van maandagavond heeft Johan Derksen aan het denken gezet. De voetbalanalist, al jaren behorend tot de vaste kern van het programma, twijfelt of hij na de zomer wel door wil met de show.

Maandag zaten er 2 extra gasten aan tafel bij VI om te praten over racisme. Dit nadat Derksen een grapje maakte in de zwartepietendiscussie die helemaal verkeerd viel in Nederland. Nu.nl quote Derksen in een interview met De Telegraaf (€).

'De slechtste die we ooit hebben gemaakt'

"Ik heb in 22 jaar tijd nog nooit zo’n kutshow gemaakt", zegt Derksen. "Ik moet zeggen dat ik de laatste tijd al met heel weinig plezier naar de uitzending kwam. Daar heb ik ook geen geheim van gemaakt. Als je dan een avond als gisteren hebt, dan helpt dat niet. Ik ben heel erg boos geworden om de uitzending. Ik vond het de slechtste die we ooit gemaakt hebben. De hele show kreeg een totaal andere sfeer, vond ik, en dat is Gijp (René van der Gijp) volkomen met me eens."

'Ik ga eens goed nadenken'

Derksen was zo boos over de uitzending, dat hij nu twijfelt of hij wel verder wil. "Ik ben zo van de tafel naar mijn auto gelopen, maar mijn woede trekt met een paar dagen wel weg. Daar ben ik professioneel genoeg voor. Tegelijkertijd doe ik al 22 jaar hetzelfde kunstje. Ik ga deze zomer eens goed overdenken of ik de laatste 2 jaar van mijn contract bij Talpa wel wil uitdienen."