Journalist slaat terug na uitbrander McClaren: 'Jij bent het probleem Steve'
i

Pro Shots

Journalist slaat terug na uitbrander McClaren: 'Jij bent het probleem Steve'

Bart van der Wijst • 15:40, 05-03-2016 / Laatste Update: 08:33, 07-01-2024

Steve McClaren heeft het moeilijk met Newcastle United. Met nog elf competitiewedstrijden te gaan groeien de zorgen voor de nummer negentien van de Premier League en dus ook de manager. Op een persconferentie gaf McClaren een uitbrander aan een journalist na een kritisch artikel. De laatstgenoemde sloeg terug. ,,Jij bent het probleem Steve".

Op een Louis van Gaal-achtige manier ging McClaren vol in de aanval tegen een journalist, die een kritisch artikel over hem had geschreven. ,,Ik heb gehoord dat het door jou is geschreven", zei de manager, terwijl hij wees naar een journalist. ,,Je schrijft al achttien maanden rubbish over mij. Je maakt me belachelijk en komt met allerlei negatieve verhalen."

'Halve waarheden'

,,Ik weet wel waarom", vervolgde hij. ,,Je werkte hier vroeger, maar werd vier of vijf jaar geleden op straat gezet. Het is ronduit schandalig. Het artikel waar ik het over heb zit vol met halve waarheden en leugens."

De journalist stond vervolgens op, toen McClaren boos de perszaal uitliep. ,,Steve, waag het niet om mij op deze manier te beschuldigen. Je staat één-na-laatste in de competitie en komt weer met een slap excuus. Dit is de nieuwste. Ik ben niet het probleem Steve. Jij bent het probleem", riep hij McClaren na.