Juventus komt met de schrik vrij: zwaarbevochten zege in derby
i

AP

Juventus komt met de schrik vrij: zwaarbevochten zege in derby

Martijn Baars • 21:14, 05-12-2020 / Laatste Update: 00:21, 05-01-2024

Juventus leek in eigen huis lang op weg naar weer geen zege, maar in de slotfase boog de topclub het volledig om. In de derby tegen degradatiekandidaat Torino knokte de ploeg van Andrea Pirlo zich naar een 2-1 zege.

Met een brede grijns zal AC Milan zaterdag op de bank naar de eerste 75 minuten van Juventus hebben zitten kijken. De alleenheerser in de Serie A was tegen stadgenoot Torino hard op weg naar het schrijven van een nieuw hoofdstuk in de dramatische seizoenstart, maar De Oude Dame behoedde zich in de slotminuten van nieuw averij. Daardoor blijft de achterstand op AC Milan 3 punten, al kan de Rossoneri het gat zondagavond met een zege op Sampdoria weer naar 6 brengen.

Slechte start

Geheel in lijn met het magere begin in de competitie was Juve ook tegen stadgenoot Torino niet bij de les. Een hoekschop belandde met wat geluk voor de voeten van verdediger Nicolas N’Koulou, die de bal tegen de touwen knalde. Juventus was sinds dat moment genoodzaakt in de achtervolging te gaan, maar slaagde er nauwelijks in het topduo Cristiano Ronaldo-Paulo Dybala in scoringspositie te brengen.

VAR

Rechtsachter Juan Cuadrado dacht zijn ploeg na iets minder dan een uur spelen op gelijke hoogte te schieten, maar zijn treffer werd na ingrijpen door de VAR afgekeurd. 20 minuten later mocht er alsnog feest worden gevierd: diezelfde Cuadrado bereikte met een voorzet het hoofd van Weston McKennie, die de stand gelijktrok. Vlak voor tijd was het Leonardo Bonucci die de 2-1 op het scorebord kopte.

Matthijs de Ligt

Bij Juventus kreeg Matthijs de Ligt opnieuw een basisplaats. De Oranje-international vormde het hart van de defensie met Bonucci en kreeg na 73 minuten een gele kaart. Ook aan Torino-zijde stond een bekende binnen de lijnen. Ricardo Rodiguez, die vorig jaar nog op huurbasis speelde voor PSV, was onderdeel van de driemansdefensie.