Kampioen of niet: coach Lucien Favre blijft sowieso bij Borussia Dortmund
i

BSR Agency

Kampioen of niet: coach Lucien Favre blijft sowieso bij Borussia Dortmund

admin • 08:52, 03-05-2019 / Laatste Update: 13:53, 07-01-2024

Trainer Lucien Favre hoeft zich geen zorgen te maken: hij zit de komende jaren wel goed bij Borussia Dortmund. De club is van plan het contract van de 61-jarige Zwitser te verlengen. Hij is pas aan zijn 1e seizoen bezig in Dortmund en zijn huidige contract loopt sowieso nog door tot medio 2020.

"We gaan sowieso met hem het nieuwe seizoen in, of hij nu kampioen wordt of niet", aldus sportdirecteur Michael Zorc. "We zijn zeer tevreden over zijn werk. We hebben een vertrouwensband met hem opgebouwd."

Het is niet altijd zonnig in Dortmund. Zo kreeg Favre afgelopen weekend nog een bak kritiek over zich heen toen hij zei dat de titelrace al in het voordeel van Bayern München was beslist. Die uitspraak volgde nadat Borussia hard onderuit ging in de derby tegen Schalke 04 (2-4). Dat het daadwerkelijk nog spannend kan worden, bewees Bayern een dag later. De nummer 1 verspeelde punten tegen nummer 17 FC Nürnberg (1-1). Het verschil tussen Bayern en Borussia is 2 punten, met nog 3 wedstrijden te gaan.