KNVB maakt speeldata halve finales bekertoernooi bekend
© Pro Shots

KNVB maakt speeldata halve finales bekertoernooi bekend

12:16, 14-02-2024 / Laatste Update: 12:27, 14-02-2024

De speeldata van de halve finales van de KNVB Beker zijn bekendgemaakt. De vier overgebleven teams weten dus wanneer zij de laatste horde naar de finale moeten nemen.

De loting was afgelopen zaterdag en leverde de volgende halve finales:

  • Feyenoord - FC Groningen
  • Cambuur - NEC

SC Cambuur tegen NEC is ingepland op dinsdag 27 februari. Feyenoord tegen FC Groningen wordt twee dagen later afgewerkt. Allebei de duels beginnen om 20.00 uur.

De winnaar van Feyenoord - FC Groningen speelt in de finale officieel 'thuis'. Dat is meer voor de administratie, want de finale wordt op 21 april sowieso gespeeld in De Kuip.

Feyenoord enige club ooit die de bekerfinale haalde met alleen maar thuisduels

29 februari 2024, 23:16

Feyenoord heeft een stukje twijfelachtige geschiedenis geschreven in de KNVB Beker. De club won donderdagavond de halve finale thuis van FC Groningen en staat dus in de bekerfinale tegen NEC op 21 april. De weg naar de finale is een bijzondere, want Feyenoord is de enige club die met alleen maar thuisduels de bekerfinale haalde. En nu zelfs twee keer.

Twee KKD-clubs bij laatste vier

Met Cambuur en FC Groningen staan er voor het eerst sinds 1986 twee clubs uit de Keuken Kampioen Divisie in de halve finales. Die clubs hopen de negende (en tiende) eerstedivisieclub te worden die de bekerfinale weet te halen. Nog nooit wist een club van een niveau lager de beker ook te winnen. 

Europees ticket

De winnaar van de beker verdient een ticket voor de groepsfase van de Europa League. Feyenoord is op dit moment de enige ploeg die daar niets aan heeft. De Rotterdammers staan momenteel tweede in de Eredivisie en die plaats geeft recht op een deelname aan de groepsfase van de Champions League. Het bekerticket schuift dan door naar de nummer drie. Alle mogelijke scenario's zijn in dit artikel te vinden.

Aangezien Cambuur en Groningen nog in de beker zitten, kan het dus zomaar gebeuren dat het Europese ticket naar een club uit de Keuken Kampioen Divisie gaat. Sportnieuws.nl zocht eerder uit of een club van dat niveau wel Europa in mag.

Kwartfinales

De vier teams haalden vorige week de halve finales van het bekertoernooi. NEC rekende dinsdag thuis met 3-0 af met ADO Den Haag. Een dag later won Cambuur met 3-1 van Vitesse en was Feyenoord in De Kuip met 2-0 te sterk voor AZ. FC Groningen versloeg Fortuna Sittard donderdag na strafschoppen.