Liverpool moet mogelijk, net als Salzburg, de Premier League-titel op 1,5 meter vieren
i

BSR Agency

Liverpool moet mogelijk, net als Salzburg, de Premier League-titel op 1,5 meter vieren

Martijn Baars • 13:36, 09-06-2020 / Laatste Update: 11:46, 07-01-2024

De Premier League gaat volgende week weer van start en daarmee komt ook de titel voor Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum dichterbij. Logischerwijs wordt er in Engeland hard nagedacht over hoe Liverpool het landskampioenschap moet vieren als het zo ver is. En een feest op 1,5 meter, zoals Red Bull Salzburg ook overkwam, is heel dicht bij.

In Salzburg moesten alle spelers op 1,5 meter van elkaar staan tijdens het vieren van de titel. Het leverde ook wat kritiek op, omdat ze net tijdens de wedstrijd dichter op elkaar stonden en ook de trofee van hand tot hand ging. Toch is dit de ceremonie waar de Premier League over nadenkt, zo berichten Engelse media.

'Ook heel belangrijk voor de fans'

De Premier League gaat er in ieder geval alles aan doen om Liverpool wel een prijs te kunnen uitreiken voor de 1e landstitel in 30 jaar. "Ze moeten het eerst nog maar eens winnen, maar we willen een prijsuitreiking”, vertelt Richard Masters, directeur van de Premier League, aan Sky Sports. "Ik denk dat het veilig kan. Ik denk dat het ook heel belangrijk is om zo'n moment te hebben, nadat de spelers er zoveel moeite in hebben gestoken. Niet alleen voor de spelers is het belangrijk, maar ook voor de fans.”