Liverpool-trainer Klopp: 'Voor mij is het geen grote verrassing'
i

Getty Images

Liverpool-trainer Klopp: 'Voor mij is het geen grote verrassing'

Martijn Baars • 09:05, 07-03-2018 / Laatste Update: 22:58, 07-01-2024

Voor het eerst sinds 2009 staat Liverpool weer in de kwartfinales van de Champions League en daar hoort de Engelse club volgens manager Jürgen Klopp ook thuis.

"Voor mij is het geen grote verrassing dat we bij de laatste acht zitten", zei de Duitse trainer. "Het voelt goed, maar eerlijk gezegd zijn we nog niet tevreden. Wij horen hier ook thuis."

Saaie pot

Klopp kon het zich tijdens de return tegen FC Porto permitteren om heel wat vaste krachten te sparen. Na een eclatante zege van 3 weken geleden in Portugal (0-5) waren de 'Reds' al vrijwel zeker van een vervolg in de Champions League. Virgil van Dijk kreeg daarom rust en sterspeler Mohamed Salah deed alleen het laatste kwartier mee. Op het eigen Anfield kwam Liverpool in een weinig verheffende wedstrijd geen moment in de problemen (0-0).

4 Engelse ploegen?

"De volgende ronde wordt heel moeilijk, met 7 andere teams die ook heel goed zijn. Misschien zitten daar nog 4 Engelse ploegen bij, dat maakt het niet makkelijker. Maar we willen meer, we willen naar de halve finales", zei Klopp.