Löw gaat vrijdag uitleggen waarom hij Müller, Boateng en Hummels niet meer nodig heeft
i

Getty Images

Löw gaat vrijdag uitleggen waarom hij Müller, Boateng en Hummels niet meer nodig heeft

Brian Vesseur • 17:40, 12-03-2019 / Laatste Update: 22:51, 12-12-2023

Thomas Müller, Jérôme Boateng en Mats Hummels kregen vorige week te horen dat hun carrière bij het Duitse elftal erop zit. Bondscoach Joachim Löw gaat vrijdag een uitleg geven voor die verrassende keuze.

De Duitse voetbalbond DFB heeft tegen de normale gang van zaken in de pers uitgenodigd voor een speciale bijeenkomst met de bondscoach. Löw zal bij de start van het interlandjaar zijn overwegingen bij de samenstelling van zijn selectie verklaren. Hij wil bouwen aan een nieuwe ploeg zonder de 3 ervaren internationals die in 2014 wereldkampioen werden.

Müller

In Duitsland is veel kritiek op de manier waarop Müller (29) , Boateng (30) en Hummels (30) aan de kant zijn gezet. Niet in de laatste plaats omdat er voor het trio geen weg terug meer lijkt. ,,Met waardering heeft dit niets te maken’’, reageerde de ‘perplexe’ Müller vorige week boos.

Boze Bayern-president

Ook bij Bayern München waren ze not amused met de mededeling van Löw. Clubpresident Uli Hoeness wil echter pas reageren na de belangrijke Champions Leaguewedstrijd tegen Liverpool. Saillant detail: Löw is woensdag aanwezig bij dat duel in München.