Machín wordt zoveelste trainer in 2 jaar voor Sevilla
i

EPA

Machín wordt zoveelste trainer in 2 jaar voor Sevilla

admin • 22:02, 28-05-2018 / Laatste Update: 16:23, 08-01-2024

Pablo Machín is de nieuwe hoofdtrainer van Sevilla. De 43-jarige Spanjaard komt over van Girona, waar hij 4 succesvolle seizoenen beleefde.

Machín kende een korte profloopbaan, met slechts 5 wedstrijden voor Numancia in het seizoen 1993/1994. Vanwege een zware knieblessure moest hij al snel een punt zetten achter zijn carrière als speler, maar zijn liefde voor voetbal bleef. Vanaf zijn 23ste ging hij aan de slag als trainer. Eerst 2 seizoenen bij het kleine Calasanz, daarna 13 jaar lang in verschillende functies bij Numancia. In maart 2014 ging hij aan de slag bij Girona, dat op dat moment vocht tegen degradatie uit de Segunda División.

Presteren met Girona

Onder leiding van Machín slaagde de Catalaanse club daarin en vorig jaar werd zelfs de eerste promotie naar de Primera División bereikt met Girona. In het debuutjaar op het hoogste niveau van Spanje eindigde Girona op een verdienstelijke 10de plaats. De 2-1 overwinning op Real Madrid in oktober was de meest in het oog springende prestatie van het seizoen.

Machín wordt bij Sevilla alweer de 6de trainer in 2 jaar tijd. In het seizoen 2015/2016 nam Unai Emery afscheid met de 3de Europa League-zege op rij. Hij werd opgevolgd door de Argentijn Jorge Sampaoli, die na een jaar weer vertrok om bondscoach van Argentinië te worden. Dit seizoen begon Sevilla onder leiding van Eduardo Berizzo (overgekomen van Celta de Vigo), maar hij werd kort na zijn succesvolle behandeling voor prostaatkanker op 22 december 2017 ontslagen.

Trainerskerkhof

Zijn opvolger was de Italiaan Vincenzo Montella. Hij zorgde in de 1/8ste finale van de Champions League nog voor de uitschakeling van Manchester United, maar toen Sevilla in april Europees voetbal leek mis te gaan lopen moest hij al na 4 maanden vertrekken. Onder leiding van zijn vervanger Joaquín Caparrós (van 2000 tot 2005) eindigde Sevilla nog als zevende in La Liga, goed voor een plek in de voorronde van de Europa League.

Sevilla FC on Twitter

We are delighted to announce that our new manager will be Pablo Machín ✍️ Welcome to #SevillaFC, @pablomachindiez! All the info ➡️ https://t.co/bnYAxX0KUC #BienvenidoPablo #vamosmisevilla