Onana geeft zichzelf de schuld van nederlaag Ajax bij Liverpool: 'Ik maak een fout'
i

EPA

Onana geeft zichzelf de schuld van nederlaag Ajax bij Liverpool: 'Ik maak een fout'

Martijn Baars • 11:45, 02-12-2020 / Laatste Update: 03:34, 06-01-2024

André Onana stak de hand in eigen boezem na de verliespartij op Anfield, die hij inleidde met een fout bij de enige treffer Liverpool-middenvelder Curtis Jones (1-0). "Door mij pakken we geen punt of meer”, zei de doelman van Ajax.

Onana was voor het eerst sinds mei vorig jaar direct schuldig aan een tegengoal. De normaal zo betrouwbare sluitpost ging onder een lange pass van Neco Williams door, waarna hij over zijn schouder Jones bij de 2e paal na een klein uur spelen het 1e en enige doelpunt van de wedstrijd zag maken.

'Ik maak een fout'

"Ik weet niet wat er gebeurde. Ik maak een fout en daarover heb ik niets meer te zeggen. Het was mijn fout en daardoor pakken we geen punt of meer. Ik neem deze nederlaag dan ook volledig op me”, stelde de schuldbewuste Onana, die daarna nog wel meer tegentreffers voorkwam, bij SBS6.

Trainer Ten Hag

Trainer Erik ten Hag, die op de persconferentie zei dat Ajax nu weet wat het te doen staat tegen Atalanta (‘het enige dat telt is winnen’, zag een teleurgestelde doelman in de kleedkamer. "Hij zei niets maar zijn lichaamshouding zei genoeg.”

Geen verwijten

Uitblinker Perr Schuurs, die vond dat Ajax minimaal een punt verdiende, verweet de keeper niets. "Iedereen overkomt dat. Ook onze fantastische keeper. Het is alleen zonde dat dat vandaag gebeurde.”