Opvallend: Del Bosque selecteert Torres niet en Casillas wel voor EK
i

Pro Shots

Opvallend: Del Bosque selecteert Torres niet en Casillas wel voor EK

Martijn Baars • 14:53, 17-05-2016 / Laatste Update: 21:12, 12-12-2023

Bondscoach Vicente Del Bosque van Spanje heeft zijn voorselectie bekendgemaakt voor het EK in Frankrijk. Opvallende namen die ontbreken in het nationale elftal zijn Fernando Torres, Diego Costa, Juan Mata en Hector Bellerin. Daarentegen is er wel plaats voor Iker Casillas.

Torres beleeft een goed seizoen met Atlético Madrid en is de opvallendste afwezige. Hij bereikte de finale van de Champions League en scoorde belangrijke goals. Ook was hij op het EK van 2012 de maker van het enige doelpunt in de finale tegen Duitsland.

Vechtende Costa

Diego Costa is een goede spits, maar haalde afgelopen seizoen vaker negatief het nieuws dan positief. De aanvaller van Chelsea maakte met iedereen ruzie en werd ook voor drie duels geschorst vanwege een akkefietje met Gareth Barry, die hij zou hebben gebeten.

Ook de afwezigheid van Juan Mata van Manchester United en Hector Bellerin van Arsenal is opvallend. Beide spelers beleefden een goed seizoen.

Casillas

Iker Casillas blundert erop los bij FC Porto. De ooit beste keeper ter wereld bij Real Madrid, is afgegleden tot een matige doelman, maar kan nog steeds op vertrouwen rekenen van Del Bosque.

OFICIAL | Lista provisional de 25 jugadores para la #EURO2016 / Provisional 25-man call up for the #EURO2016 pic.twitter.com/wyMJ77Fyhe

— Selección Española (@SeFutbol) May 17, 2016