Peter Bosz vindt de 13-0 zege van Ajax op VVV helemaal niks: 'Slecht voor het Nederlandse voetbal'
i

REUTERS

Peter Bosz vindt de 13-0 zege van Ajax op VVV helemaal niks: 'Slecht voor het Nederlandse voetbal'

Martijn Baars • 15:36, 25-10-2020 / Laatste Update: 01:41, 05-01-2024

Peter Bosz, trainer van Bayer Leverkusen, heeft niet bepaald genoten van de monsteroverwinning van Ajax, zaterdag op VVV-Venlo. De Amsterdammers bereikten in Venlo een recordscore van 13-0.

"Ik heb eigenlijk geen verklaring voor een dergelijke uitslag", zei de oud-trainer van Ajax zondag tegen Duitse media. "Dit is slecht voor het Nederlandse voetbal. Overal wordt er over gesproken.” 

'Niet te verklaren'

Nooit eerder viel in de Eredivisie zo'n uitslag. Het record was al in handen van Ajax dat in 1972 in De Meer Vitesse met 12-1 had verslagen. Bosz, die met Ajax in 2017 de finale van de Europa League bereikte, kon het in Duitsland ook niet uitleggen. "Zelfs met die rode kaart voor een VVV-speler is dit niet te verklaren."

Buitenlandse media

Eerder schreef onder meer Marca al over de historische zege van Ajax: 'Ajax boekt een overwinning voor in het Guiness Book of Records', zo kopt het Spaanse medium. 'Ze hadden geen enkele genade met VVV. Lassina Traoré was de grote ster van de wedstrijd. Het is een record in de Eredivisie, maar de 14-0 zege op Differdange in de UEFA Cup van 1984/85 en de 1-14 bekerzege bij WHC Wezep uit 2009 blijven de grootste Ajax-zeges ooit', zo verwijzen de Spanjaarden opmerkelijk genoeg naar de club uit de Eerste Klasse Zaterdag.