Real Madrid wint na vroege achterstand makkelijk van Girona

admin • 02:14, 27-08-2018 / Laatste Update: 20:34, 13-12-2023

Real Madrid heeft vanavond in Catalonië een 1-4 overwinning geboekt op bezoek bij Girona, de nummer 10 van vorig seizoen in La Liga. Real Madrid gaat daarmee al na 2 speelronden samen met rivaal FC Barcelona aan kop in de Spaanse competitie.

Girona won op 29 oktober vorig jaar nog verrassend met 2-1 van Real Madrid en de Catalaanse ploeg kwam vanavond weer snel op voorsprong. Aanvallende middenvelder Borja García maakte na 16 minuten spelen de 1-0 voor Girona. 6 minuten voor rust maakte Real Madrid-captain Sergio Ramos gelijk met een rake Panenka-penalty, na een schwalbe van Marco Asensio. Het was voor de 32-jarige Ramos zijn 75ste treffer in dienst van Real Madrid en hij scoorde alweer voor het 15e seizoen op rij in La Liga.

Opnieuw een penalty

Kort na rust kreeg Real Madrid opnieuw een strafschop, nu wel na een duidelijke overtreding op Asensio. Deze keer ging niet Ramos achter de bal staan, maar spits Karim Benzema. De Fransman schoot beheerst raak: 1-2. Na een uur spelen zorgde Gareth Bale na een scherpe counter voor de 1-3 en Benzema maakte 10 minuten voor tijd ook nog zijn 2e treffer van de avond. Daarmee zorgde hij voor de 1-4 eindstand.

Sevilla en Villarreal bleven in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán steken op een 0-0 gelijkspel.