Spelers Leipzig worden één voor één ziek in aanloop naar topper met BVB
i

Pro Shots

Spelers Leipzig worden één voor één ziek in aanloop naar topper met BVB

admin • 18:13, 03-02-2017 / Laatste Update: 12:26, 07-01-2024

RB Leipzig gaat in de Bundesliga zwaar gehavend de topper in tegen Borussia Dortmund. Maar liefst 3 topspelers liggen ziek in bed en ook trainer Ralph Hasenhüttl is niet helemaal lekker. Hebben de spelers misschien teveel Red Bull gedronken? Allicht, volgens BILD kampen de spelers met de 'Hongkonggriep', een ziekte dat oorspronkelijk van de vogelgriepvirus af komt.

De grootste aderlating is de afwezigheid van Timo Werner. De spits maakte dit seizoen meer Bundesliga-treffers dan iedere andere Duitser (11) en scoorde 8 keer in zijn laatste 9 duels. Ook aanvaller Marcel Sabitzer en middenvelders Diego Demme en Oliver Burke zijn zaterdag niet inzetbaar.

Besmettelijk

Het is ook maar de vraag of coach Hasenhüttl op de bank zit bij de Bundesliga-sensatie. Ook hij is niet meer okselfris. Het gerucht gaat dat meerdere spelers kampen met gezondheidsprobleempjes. De ochtendtraining van vrijdag is daarom ook afgelast uit angst voor meerdere zieken.

De topper staat zaterdag om 18.30 uur op het programma. BVB sukkelde afgelopen wedstrijden met de vorm. De ploeg staat 4e met slechts 31 punten na 18 duels. Leipzig doet het veel beter in de Bundesliga. De promovendus heeft 42 punten en staat knap 2e. Bayern is koploper met 3 puntjes meer.