'Schotland-Nederland deed me denken aan een willekeurige vrouwenwedstrijd uit 1972'
i

Pro Shots

'Schotland-Nederland deed me denken aan een willekeurige vrouwenwedstrijd uit 1972'

Martijn Baars • 08:38, 13-11-2017 / Laatste Update: 21:20, 12-12-2023

AD-columnist Hugo Borst wordt niet meer warm of koud van het Nederlands elftal, maar ziet nog genoeg andere voetballanden waar hij wel graag naar kijkt. 

'Er keken donderdagavond meer mensen naar Chantal Blijft Slapen en Gordon Gaat Trouwen... Maar Met Wie? dan naar het oefenpotje Schotland - Nederland. Mensen willen worden vermaakt, een beetje lachen, nou daar heb je bij Chantal en Gordon wél kans op. Ik keek naar Oranje omdat het mijn werk is. Ik schoot wel een paar keer in de lach, gewoon omdat het spel zo potsierlijk was: deze Schotland - Nederland deed me denken aan een willekeurige vrouwenvoetbalstrijd uit 1972.

WK zonder Italië is geen WK

De WK-kwalificatieduels Zweden-Italië en Denemarken-Ierland waren ook helemaal niet goed. Maar het verbeten karakter en de gemenigheid vergoedde veel. Zo’n eeuwige galbak als Ola Toivonen, al na 10 seconden velde hij een Italiaan met zijn arm, diep van binnen - en ik haatte mezelf erom - had ik respect voor het bloeddorstige signaal dat hij afgaf: die eikel begrijpt het. Ik gruwel trouwens onmiddellijk bij het idee dat de Zweden de Italianen vanavond uitschakelen. Een WK zonder Italië is geen WK.'