Speler denkt aan matchfixing en gaat teamgenoten verraden na 12-0 nederlaag (video)

Speler denkt aan matchfixing en gaat teamgenoten verraden na 12-0 nederlaag (video)

admin • 19:27, 03-04-2017 / Laatste Update: 05:12, 07-01-2024

Zondag werd bekend dat het eerste elftal van het Spaanse CD Eldense door het bestuur is opgeheven na de 12-0 nederlaag bij FC Barcelona B van zaterdag. Het verhaal krijgt nu nog een staartje: Cheikh Saad beticht vier teamgenoten van matchfixing.

,,Er zijn vier spelers in onze selectie die betrokken zijn bij matchfixing. Het maakt me niet uit wat de consequenties zijn, maar ik zal die vier namen naar buiten brengen," sprak Cheikh Saad, een spits uit Mauritanië, tegen radiostation El Mon de Rac1.

Saad denkt niet dat spelers van FC Barcelona B waren betrokken bij matchfixing. ,,Zij deden gewoon wat ze moeten doen, doelpunten maken. Ik stond voor de wedstrijd in de kleedkamer op het punt om op de vuist te gaan met die vier spelers van ons. Een halfuur voor de wedstrijd stond ik nog in de basis, maar ik kreeg van de opdracht te horen dat ik niet mocht scoren. Even later stond ik er niet meer in. Ik weet zeker dat de coach er ook van wist. Hij zei dat ik naast hem op de bank moest gaan zitten en ik zei dat ik dat niet wilde."

De clubleiding besloot een dag na de nederlaag dus om 'alle sportieve activiteiten' voor de rest van het seizoen stop te zetten. De Nederlander Hans Mulder speelt sinds januari bij Eldense en stond zaterdag ook op het veld in Barcelona, maar kon nog niets loslaten over de situatie.