Stijn Schaars over aanvoerder Roda JC: 'Wat? Dan heeft hij hele andere wedstrijd gezien'
i

ANP Pro Shots

Stijn Schaars over aanvoerder Roda JC: 'Wat? Dan heeft hij hele andere wedstrijd gezien'

Martijn Baars • 00:20, 11-02-2018 / Laatste Update: 14:20, 05-01-2024

Het was een opvallend interview bij FOX Sports na afloop van het duel tussen SC Heerenveen en Roda JC. De beide aanvoerders stonden voor de camera en hadden blijkbaar allebei een compleet andere wedstrijd gespeeld.

Roda-aanvoerder Adil Auassar mocht als eerste zijn verhaal doen. Hij was blij met het gelijkspel, maar had ook een kanttekening. "Wij hebben ons vooral beperkt tot verdedigen, maar ik heb nou ook weer niet het gevoel dat we veel kansen hebben weggegeven. Ja, het waren vooral wat ballen voorlangs. We zijn tevreden, maar zo voelt het niet aan. We hebben geen grote kansen tegen gekregen." 

Schaars ziet het anders

Redelijk opvallend aangezien de Friezen vooral in de tweede helft het doel belegerden van de Limburgers. Stijn Schaars had al in de eerste helft de lat geraakt uit een vrije trap. De aanvoerder van Heerenveen had uiteraard (terecht) wat aan te merken op het verhaal van zijn collega. "Wat? Dan heeft hij blijkbaar een hele andere wedstrijd gespeeld. Ik denk dat wij wel 10 kansen kregen en zij kregen een uitbraakje en dat is een goal, hè. We hebben zo veel kansen gecreëerd en we hebben gewoon te weinig doelpunten gemaakt."