Trainer Sporting: 'Ik ben boos op mezelf dat ik Dost niet heb gewisseld'
i

AP

Trainer Sporting: 'Ik ben boos op mezelf dat ik Dost niet heb gewisseld'

admin • 08:53, 23-02-2018 / Laatste Update: 20:36, 08-01-2024

Trainer Jorge Jesus van Sporting Portugal heeft gemengde gevoelens overgehouden aan het Europa League-duel tegen Astana. De club plaatste zich weliswaar voor de 8ste finales, maar topschutter Bas Dost leek weer last te hebben van een blessure.

De Nederlander wees direct na het laatste fluitsignaal naar zijn linkerdijbeen, om aan te geven dat hij daar last van had.

"Ik ben boos op mezelf, omdat ik Bas niet heb gewisseld. Ik had kunnen zien dat hij het einde van de wedstrijd niet zou halen, ik wist dat het gevaarlijk was om hem te laten staan, en toch heb ik het gedaan."

Amper 3 minuten

Dost miste vorige week de gewonnen uitwedstrijd tegen Astana (1-3) vanwege een spierblessure. De spits had in de return amper drie minuten nodig om te scoren. Sporting verspeelde in de slotfase een voorsprong van 3-1 en liet Astana langszij komen (3-3), maar toch was dat ruimschoots voldoende om de achtste finales te halen.

"Het doel was verder komen, dat hebben we gehaald. Maar de blessure van Dost is een smet op deze avond", zei Jesus. Dost is in de Portugese competitie topschutter van de groen-witte brigade uit Lissabon met 20 doelpunten.