De VAR vond dat Tadic '100 procent een overtreding maakte' bij goal Blind tegen PSV
i

Soccrates Images

De VAR vond dat Tadic '100 procent een overtreding maakte' bij goal Blind tegen PSV

Martijn Baars • 14:56, 02-08-2019 / Laatste Update: 16:28, 12-12-2023

Er was zaterdag en de dagen erna veel discussie over de goal die Daley Blind maakte voor Ajax tegen PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Want maakte Dusan Tadic een tiental seconden eerder geen overtreding op Boscagli van PSV? Zijn arm/elleboog kwam in ieder geval in het gezicht van de verdediger. De VAR vond dat de goal afgekeurd had moeten worden.

Dat zegt scheidsrechtersbaas Dick van Egmond tegen onder meer Ajax Life. “De VAR vond het voor 100 procent een overtreding van Tadic. Er werd alleen niet duidelijk genoeg een overtreding begaan om in te grijpen. Dan moet je het laten gaan. Het was geen verwijtbare fout van de scheidsrechter. Dan moet je ook niet ingrijpen via de videoscheids."

Interpretatie

“Als Higler de treffer zelf had afgekeurd, was het ook goed geweest. Er was immers sprake van een discutabele situatie waarbij 2 spelers elkaar raken. Zulke situaties blijven een kwestie van interpretatie, het blijft discutabel. Vroeger stond discutabel synoniem voor fout, nu voor acceptabel."

Higler

Dennis Higler, de scheidsrechter tijdens de wedstrijd, werd na de goal al naar het scherm geroepen om de situatie zelf nog een keer te beoordelen. Hij vond het echter niets en keurde dus de goal gewoon goed.