Vijf interessante feitjes over PSV in de Champions League
i

Pro Shots / Joep Leenen

Vijf interessante feitjes over PSV in de Champions League

admin • 14:24, 16-03-2016 / Laatste Update: 11:53, 12-12-2023

PSV vloog dinsdagavond met opgeheven hoofd uit de Champions League. De gemiste penalty van Luciano Narsingh bleek een duur grapje te zijn voor de club uit Eindhoven. Hoeveel geld PSV precies misloopt en andere feiten en cijfers over de verrassend sterke reeks die de club in de Champions League neerzette!

1. PSV trok 2,4 miljoen Nederlandse kijkers via SBS6! Over de hele wereld werd de wedstrijd in maar liefst 70 landen uitgezonden.

2. De penalty die Luciano Narsingh gisteren miste voor PSV was een hele dure! Bij winst zou PSV 6 miljoen euro binnenharken. Uiteindelijk houden de Eindhovenaren ruim 22,5 miljoen euro over aan het Europese avontuur. Ook niet mis!

3. Andres Guardado was de belangrijkste man van het veld als het gaat om passes. De Mexicaan speelde de bal dinsdagavond in de wedstrijd tegen Atletico 75 keer over. Dat zijn er maar liefst 21 meer dan doelman Jeroen Zoet die de op een na meeste passes gaf. Hij was dus niet alleen belangrijk als doelverdediger.

4. Als je bij bet365 had gegokt op een gelijkspel dan kun je nu 5,5 keer je inleg op je bankrekening bijschrijven. Winst voor PSV werd heel somber ingezien door de bookmakers, trouwens. Je zou 10 keer je inleg krijgen als je daar op had ingezet.

5. PSV en strafschoppen waren voor de wedstrijd tegen Atletico al geen gelukkig huwelijk. Van de laatste acht strafschoppen gingen er maar drie in. Dinsdagavond ging het toch stukken beter. Zeven van de acht penalty's vlogen in het doel! We weten nu dat dat helaas niet genoeg was...