Wow! De helft van de PL-clubs verbrak deze zomer zijn transferrecord
i

Getty Images

Wow! De helft van de PL-clubs verbrak deze zomer zijn transferrecord

admin • 15:17, 09-08-2019 / Laatste Update: 18:09, 12-12-2023

De gemiddelde waarde van een voetballer lijkt ook dit jaar weer dik omhoog te zijn gegaan. Dat is vooral te zien in de Premier League. Veel clubs, van Arsenal tot West Ham United, legden nog nooit zoveel voor een speler neer als nu. Hieronder hebben we een overzicht.

De helft van de clubs maakten deze zomer dus hun grootste klapper ooit. De teams die het langs op een nieuwe recordtransfer wachten, heten nu Manchester City (76 miljoen euro voor Kevin de Bruyne) en Norwich City (11 miljoen euro voor Timm Klose). Allebei haalden ze hun speler in 2015.

Zo gek als in Engeland werd het in andere landen niet. Maar ook in Spanje, Italie en Duitsland waren er clubs die nog nooit zoveel aan een speler uitgaven.

Nederland

In de eredivisie komt een recordtransfer maar weinig voor. In Nederland zijn Ajax en PSV de enige clubs die een aardig transferbedrag kunnen neerleggen, maar ook zij hebben hun record al jaren niet meer aangeraakt. Ajax betaalde 11 jaar geleden meer dan 16 miljoen euro voor de Serviër Miralem Sulejmani. Een verbetering van de record van PSV, dat 14 miljoen euro betaalde voor landgenoot Mateja Kezman. Feyenoord heeft na de 7 miljoen euro voor de vorig jaar gestopte Danko Lazovic in 2003 nooit meer een hoger bedrag voor een speler neergelegd.

Dit jaar was VVV-Venlo de enige club die een record brak. Ze betaalde voor de 1e keer een half miljoen voor Peniel Mlapa, die vorig jaar al gehuurd werd. De spits uit Togo werd meteen weer voor 2,5 miljoen euro verkocht aan Ittihad Kalba uit de Verenigde Arabische Emiraten.