Ziyech van held tot schlemiel bij Marokko

AFP

admin • 01:30, 06-09-2017 / Laatste Update: 12:02, 08-01-2024

Marokko heeft verzuimd de koppositie in groep C van het Afrikaanse kwalificatietoernooi voor het WK in Rusland in te nemen. De ploeg bleef dinsdagavond steken op een gelijkspel bij Mali (0-0).

Verrassende nederlaag Ivoorkust

Zo profiteerde Marokko niet maximaal van de verrassende thuisnederlaag van Ivoorkust tegen Gabon (1-2). Ivoorkust verdedigt in de laatste 2 groepswedstrijden een voorsprong van een punt op Marokko en 2 op Gabon. Mali lijkt kansloos voor het WK, waar alleen de groepswinnaar zich voor plaatst.

Ziyech mist penalty

Hakim Ziyech was de schlemiel bij Marokko. De middenvelder van Ajax miste in de 72ste minuut een strafschop. Hij was vrijdag nog de grote uitblinker van Marokko in het thuisduel met Mali (6-0). Ziyech scoorde toen 2 keer en bereidde 2 doelpunten voor. De middenvelder werd een minuut na zijn gemiste strafschop gewisseld.

Karim El Ahmadi speelde de hele wedstrijd voor Marokko. De speler van Feyenoord kreeg wel een gele kaart.