Zlatan verklaart oorlog aan Tsjech en grijpt hem bij nek

Zlatan verklaart oorlog aan Tsjech en grijpt hem bij nek

admin • 11:57, 30-03-2016 / Laatste Update: 16:51, 12-12-2023

Als Zlatan Ibrahimovic op het veld staat, dan weet je dat er iets gaat gebeuren. Meestal is dat vanwege zijn voetbalkwaliteiten, soms doordat hij weer iets geks uithaalt. Dinsdagavond ontving Zweden Tsjechië in een oefeninterland. Zlatan speelde de volle 90 minuten. Of nou ja, speelde... Hij liep 90 minuten. En als iemand weer eens voor zijn voeten loopt, dan maakt de vedette even duidelijk wie er de baas is.

Het kwam Zweden voetballend niet ten goede, want Zlatan en Co wonnen niet van Tsjechië. Zlatan speelde ongeïnteresseerd en haalde vooral de woede van Tsjechië-aanvoerder Tomáš Sivok op zijn hals. De Zweedse vedette zou volgens de aanvoerder een elleboog hebben uitgedeeld aan Ladislav Krejci. De twee raakten dan ook in een verhitte discussie.

Oorlog

"Ik confronteerde hem dat hij alleen op die manier kan spelen", vertelde Sivok tegenover Sports. "Zlatan verklaarde de oorlog en vertelde dat hij al mijn botten zou breken." Ibrahimovic begon alvast bij zijn nek, die hij helemaal afknelde. Scheidsrechter Bas Nijhuis heeft het incident niet gezien, anders had de Zweedse superster niet de volle 90 minuten gemaakt. Het liep uiteindelijk met een sisser af en Zlatan kon in de resterende tijd niet overtuigen. Daar had de spits wel een verklaring voor. "Ik voelde me half ziek, sommige spelers zijn dan niet op hun top", zei hij tegenover het Zweedse Expressen.