André Onana naar Inter is nog helemaal niet zeker: ‘Als het Barça kan zijn, dan wordt het Barça’

14 december 2021

ANP

André Onana zou graag terugkeren naar FC Barcelona, de club waar hij van 2010 tot 2015 al voor speelde in de jeugd. Dat zei de 25-jarige doelman uit Kameroen in een groot interview aan de Catalaanse sportkrant Sport.


Onana werd in de Spaanse sportkrant gevraagd naar zijn ervaringen van de afgelopen maanden, waarin hij doro een dopingschorsing negen maanden niet in actie kon komen. Op 24 november maakte hij in de uitwedstrijd bij Besiktas (1-2) zijn rentree onder de lat bij Ajax, maar vanwege zijn aflopende contract in Amsterdam zal Onana waarschijnlijk in januari al vertrekken bij Ajax. Internazionale leek de nieuwe club van Onana te gaan worden, maar zelf lijkt de twintigvoudig international van Kameroen meer te voelen voor een terugkeer naar Barcelona.

'We hebben nog niet gekozen'
"Er zijn veel clubs met interesse, maar we hebben nog geen nieuwe bestemming gekozen. Je weet nooit wat er kan gebeuren in deze positie, want in het voetbal is er geen zekerheid. We wachten af ​​welk project we het leukst vinden, het is belangrijk om vooral naar het sportieve aspect te kijken. Barça blijft een van de topclubs ter wereld, ook al hebben ze het nu lastig. Ik wil elke week spelen, daar hecht ik de meeste waarde aan. Ik ben altijd in contact gebleven met Barça. Ik heb een heel erg goede relatie met de club behouden sinds ik vertrok. Barça is mijn thuis en er zijn altijd contacten geweest. Het is mijn thuis en ik ben er opgegroeid. Als het Barça kan zijn, dan wordt het Barça."

Geen akkoord met Inter
Volgens Onana is er geen sprake van een principeakkoord met Internazionale, de koploper van de Serie A. "Er wordt zoveel gezegd en geschreven, maar op dit moment is er niets. De pers maakt deel uit van mijn leven en er zijn momenten dat ik het ook lastig vind om daar mee om te gaan."

Onana maakte onlangs ook zijn terugkeer in de nationale ploeg van Kameroen, dat het gastland is van de aanstaande Afrika Cup. Dat toernooi wordt gehouden van 9 januari tot en met 6 februari.