Oranje Leeuwinnen beginnen Tournoi de France met gelijkspel in duel vol 'probeersels'

BSR Agency

Martijn Baars • 22:03, 04-03-2020 / Laatste Update: 13:22, 08-01-2024

De Oranje Leeuwinnen zijn het Tournoi de France begonnen met een gelijkspel tegen Brazilië. In aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio werd het 0-0 tegen de nummer 4 van de afgelopen Spelen.

Oranje probeerde wat dingen uit in de 1e wedstrijd van het vriendschappelijke toernooi. Zo speelde Lineth Beerensteyn, normaal gesproken actief in de voorhoede, als rechtsback. Een positie die sowieso een nieuw gezicht gaat krijgen ten opzichte van vorig jaar door het afscheid van Desiree van Lunteren.

Andere keepster

Ook Loes Geurts kreeg een kans tussen de palen, een positie die normaal bezet wordt door de beste keepster van 2019 en aanvoerster: Sari van Veenendaal. Lieke Martens keerde terug in de opstelling na haar teenblessure en speelde zo haar 1e interland sinds de verloren WK finale.

Kansen

De wedstrijd was in Valenciennes, de plek waar de Leeuwinnen tijdens het WK met 3-1 van Kameroen wonnen. Je kon zien dat deze wedstrijd niet om een WK ging. Beide ploegen probeerden zoals eerder gezegd wat dingen uit. Toch was het Oranje dat de betere ploeg was. Nederland was zowel in de 1e als in de 2e helft het dichtst bij een doelpunt. Voor de rust was het Jackie Groenen met een goede kans namens Nederland, na de rust was de grootste kans van de wedstrijd voor Shanice van der Sanden. Zij kon alleen op de Braziliaanse goalie af maar faalde 1 op 1 met de keepster.

Andere wedstrijden

De Leeuwinnen komen op dit Tournoi de France nog 2 keer in actie. Zaterdag speelt het team van Wiegman tegen Canada, 3 dagen later wordt de 3e en laatste wedstrijd gespeeld tegen gastland Frankrijk.