admin • 20:38, 09-06-2017 / Laatste Update: 12:35, 08-01-2024

Sanne Keizer maakt haar rentree in het beachvolleybal. Ze gaat na jaren afwezigheid samenspelen met Madelein Meppelink, die eigenlijk een duo zou worden met Sophie van Gestel.

Maar die herstelt nog van een buikspierblessure.

Ook WK?

En dus worden het Keizer en Meppelink. Eeerstgenoemde doet komende week mee aan het FIVB World Tour-toernooi in Den Haag. Toch is Keizer er (nog) niet bij op het komende WK in Wenen, want Meppelink en Van Gestel plaatsten zich tot nu toe als enige Nederlandse vrouwenduo.

5 keer NK

Als 17-jarige werd Keizer samen met Arjanne Stevens wereldkampioen onder 18. Dat bleek de start van een mooie carrière, want inmiddels staat haar prijzenkast aardig vol en heeft ze een plek gekregen in de ‘Dutch Greatest in Beach Volleybal’. De Doetinchemse werd 5 keer met verschillende partners Nederlands kampioen.

2 keer World Tour

Met Marleen van Iersel won ze in 2011 2 keer een World Tour. In 2012 won ze, eveneens met Van Iersel, het Europees kampioenschap. Op de Olympische Spelen in Londen eindigden de dames 9e.