Lekkere loting voor Nederlandse volleybalploegen voor WK-kwalificatie
i

Pro Shots

Lekkere loting voor Nederlandse volleybalploegen voor WK-kwalificatie

Martijn Baars • 18:04, 26-10-2016 / Laatste Update: 05:57, 06-01-2024

De Nederlandse volleyballers zouden in 2018 voor het eerst in 16 jaar weer eens op een WK kunnen staan. De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen treffen in het WK-kwalificatietoernooi alleen maar landen die lager staan dan Oranje. Ook de volleybalsters treffen het met de loting. Zij zijn op papier de beste ploeg van hun poule.

Thuisvoordeel

De mannen hebben ook nog eens het voordeel dat het kwalificatietoernooi in Nederland gespeeld gaat worden. De tegenstanders zijn Slowakije, Griekenland, Oostenrijk, Luxemburg en Moldavië. Alle landen spelen 1 keer tegen elkaar. De winnaar van de poule plaatst zich direct voor het WK 2018 in Italië en Bulgarije.

Volleybalsters favoriet

De vrouwen moeten hun WK-ticket zien te halen in Azerbeidzjan. Sinds 1990 zijn de volleybalsters altijd op het vierjaarlijkse WK actief geweest. Ook nu zijn ze favoriet om in 2018 naar Japan te mogen. Hun tegenstanders zullen zijn: Azerbeidzjan, Oekraïne, Israël, Denemarken en Noorwegen.

Ook kans als nummer 2

Voor zowel de mannen als de vrouwen geldt dat de nummers 2 van de poule zich plaatsen voor een laatste kwalificatieronde. In augustus 2017 kunnen ze dan alsnog proberen het WK te halen.