Transfers in volleybalwereld onder druk: 'Sommige teams doen alsof hun neus bloedt'
i

ANP

Transfers in volleybalwereld onder druk: 'Sommige teams doen alsof hun neus bloedt'

Martijn Baars • 14:57, 14-04-2020 / Laatste Update: 03:04, 08-01-2024

Voor volleyballers is dit normaal gesproken de periode dat transfers wereldkundig worden. Maar hoe lastig is het rondkomen van een overstap naar een nieuwe club, hoe ingewikkeld is het onderhandelen over contracten in tijden van corona, terwijl de competitie al langere tijd stilligt?

"Als je een goede speelster bent en je hebt een goed seizoen laten zien is het niet zo heel ingewikkeld", zegt volleybalzaakwaarnemer Theo Hofland tegen het AD. "Maar bij een aantal landen staan clubs inmiddels wel onder druk. Er zijn clubs die aanbiedingen doen en afspraken proberen te maken waarbij ik me afvraag: hoe denk je dat straks te doen?"

Lees ook: Oranje-international Laura Dijkema maakt wel al een transfer

'Doen alsof hun neus bloedt'

"Dat zijn clubs die vorig jaar al moeilijker zaten met geld, maar nu doen alsof hun neus bloedt." In Duitsland is het vaak goed geregeld, weet de zaakwaarnemer. Daar wordt eerst 4 keer uitgebreid gerekend. "Bij de 5e keer zeggen ze: nu weten we heel zeker dat we deze aanbieding kunnen doen."

Italië

Maar in Italië is dat anders. "Ik snap wel dat Wopke Hoekstra (minister van financiën, red.) vervelende discussies heeft gehad. De mentaliteit is anders, zeker in dit soort situaties. En dat zie je in de sport terug. In het gemak waarmee voor een aantal speelsters een aanbieding gedaan wordt, waarbij ze denken dat het wel goedkomt."