Oranje Leeuwin Van Dongen is eerlijk: 'Dat shirt is lelijk, ook liet ik een keer een scheet' (video)

Trevor Wagener • 22:36, 07-06-2019 / Laatste Update: 12:26, 12-12-2023

Oranje Leeuwin Merel van Dongen maakt zich met haar ploeggenoten klaar voor het WK in Frankrijk. Maandag trapt de verdediger met haar teamgenoten af tegen Nieuw-Zeeland. Het voetbalmedium vond het daarom leuk om Van Dongen uit te lichten in de rubriek 'persoonlijk'. Hierin gaf de mandekker van Real Betis Feminas eerlijke antwoorden!

Zo vertelde Van Dongen dat ze best onzeker was op de middelbare school. "Ik moest een keer niezen en gelijk daarna liet ik een scheetje. Dat was echt op dag 1 of 2. Mijn klasgenoten vonden dat leuker dan ik..."

Mening

Ook was zij open en eerlijk over haar relatie met haar teamgenoot Ana Romero en vertelde Van Dongen dat ze het shirt van Kroatië het lelijkst vindt. "Dat is echt net een theedoek. Barcelona gaat volgend jaar in eenzelfde ontwerp spelen. Zeer spijtig."

Los van deze uitspraken, zei Van Dongen ook andere leuke weetjes. Zo is Thailand haar favoriete vakantieland en mag haar boekje 'Spaans leren voor dummies' niet ontbreken in haar koffer om de overige WK-uurtjes te doden. Check het filmpje!