Barguil weigert Kelderman te helpen, Sunweb gooit hem uit de Vuelta

26 augustus 2017

AFP

Sunweb heeft zaterdagochtend Warren Barguil uit de Vuelta gezet. De wielerploeg nam het besluit, nadat de Franse renner vrijdag in de 7e etappe weigerde kopman Wilco Kelderman te helpen bij een snelle terugkeer in het peloton.


Dat er iets niet goed zat was vrijdag al duidelijk. Nadat Wilco Kelderman was lek gereden, weigerde Warren Barguil de opdracht van de ploeg om te wachten en daar was niet iedereen even blij mee.

Barguil ziet zichzelf niet als knecht
De straf van de ploeg is hard, maar duidelijk: Barguil wordt uit de Vuelta gehaald. Reden: zijn eenmansactie past niet bij het beleid van de ploeg. In een bespreking zou Barguil hebben aangegeven dat hij zichzelf in deze Vuelta niet ziet als knecht.

Naar de uitgang bij Sunweb
Barguil stond in het klassement net buiten de top-10, vlak voor Kelderman. In onderstaand statement zegt Sunweb dat Barguil na de Vuelta zijn koersplannen voor het team gewoon door mag laten gaan. Hij gaat de ploeg sowieso al verlaten: enkele weken geleden werd al bekend dat hij Sunweb volgend seizoen verruilt voor het Franse Fortuneo.