Dumoulin dacht geen moment aan Giro: ‘Wilde heel graag naar de Tour’

20 december 2019

ANP

Klassementsman in de Tour gaat hij misschien niet worden, maar meedoen aan de Giro was geen alternatief voor Tom Dumoulin. "Ik wilde gewoon heel graag naar de Tour", zegt hij tijdens de teampresentatie van Jumbo-Visma in een interview met het AD.


Het parcours van de Giro lijkt Dumoulin beter te passen. De Ronde van Italië heeft meer tijdritkilometers in het parcours opgenomen dan de Tour. Een tijdritspecialist als Dumoulin kan daardoor in Frankrijk minder voordeel uit dat onderdeel halen. Dumoulin lijkt daar zelf niet zoveel om te geven: "Zo lang zijn ze niet, die tijdritten in de Giro. Ze zijn ook lastig dus ik denk dat daar geen grote tijdsverschillen gaan vallen."

Lees ook: 🎥 | Dumoulin ziet zichzelf als tweede man: ‘Primoz is de beste van de wereld’

Olympische droom?
Naast het gebrek aan tijdritkilometers komt de Tour ook op een ongunstig moment voor Dumoulin. De wegwedstrijd op de Olympische Spelen begint 6 dagen na de slotdag in de Tour. 4 jaar geleden was de tijdrit op de Olympische Spelen nog de belangrijkste wedstrijd voor Dumoulin.

Maar de Olympische droom is inmiddels een beetje vervaagd. "Ik zei dat in een stadium dat ik me niet kansrijk achtte voor de eindoverwinning. Daarnaast is Rowan Dennis een betere tijdrenner geworden dan ik. Als hij top is, wordt het sowieso een moeilijk verhaal om goud te pakken. Een medaille kan zeker, maar goud wordt moeilijk."