Astana stapt zondag 'gewoon' op de fiets in Luik
i

Pro Shots

Astana stapt zondag 'gewoon' op de fiets in Luik

admin • 20:53, 22-04-2017 / Laatste Update: 07:11, 07-01-2024

Astana heeft zaterdag de teampresentatie voor Luik-Bastenaken-Luik geskipt, omdat het de dood van Michele Scarponi met de eigen ploeg verwerkte. Wel stappen de renners zondag 'gewoon' op de fiets.

Astana was als 5de aan de beurt, maar de renners wilden het overlijden van hun teamgenoot in het hotel verwerken. Ze kwamen daarom niet naar Luik voor de presentatie. Op het moment dat ze eigenlijk het podium op moesten, werden beelden van Scarponi getoond en was er 1 minuut stilte. Ook volgde een luid applaus uit respect voor de renner.

LEES OOK: In beeld: De carrière van Michele Scarponi in 10 foto’s

Ploeg start wel

"Het is normaal dat Astana hier vandaag niet is op de presentatie", zei Tourbaas Christian Prudhomme van ASO, organisatie achter Luik-Bastenaken-Luik. "Maar normaal gezien starten ze zondag wel. Daar gaan we op dit moment toch vanuit. We nemen nu een minuut stilte in acht, straks doen we dat ook nog bij de vergadering met de ploegleiders en morgenochtend, vlak voor de start van La Doyenne volgt er opnieuw een minuut stilte.

.@LiegeBastogneL rend hommage à Michele Scarponi / #LBL paying tribute to Michele Scarponi #LBL pic.twitter.com/7hlBQZycuU

— Liège-Bastogne-Liège (@LiegeBastogneL) 22 april 2017

Shock

"We zijn natuurlijk allemaal in shock. Zo'n nieuws hakt er altijd diep in en raakt de wielerwereld. Hij was een renner die op veel appreciatie kon rekenen in het peloton, die graag gezien was. Hij won nog een rit de voorbije week in de Tour of the Alps, iedereen zag die mooie beelden. Gisteravond postte hij op Twitter nog een foto met zijn kinderen. Wij willen ons medeleven betuigen aan de familie. Het is nieuws waar je niet onbewogen bij kan blijven. Een renner die tijdens een training verongelukt. Dat doet pijn en het herinnert er nog eens aan hoe kwetsbaar renners zijn. Dit vraagt misschien wel om nog eens een signaal, een teken om een campagne te lanceren om renners en elke fietser beter te beschermen", vervolgde Prudhomme.

...anche se solo per un giorno ho pensato di portarne a casa 2 di maglie da leader....👍🔝💪😍🔝 👬👕👕 pic.twitter.com/EYpS648e1i

— Michele Scarponi (@MicheleScarponi) 21 april 2017

LEES OOK: Wielerwereld reageert geschokt op overlijden Scarponi