Etappe in de Ronde van Catalonië flink ingekort door sneeuw
i

Twitter Bram Tankink

Etappe in de Ronde van Catalonië flink ingekort door sneeuw

Martijn Baars • 13:26, 24-03-2018 / Laatste Update: 10:23, 12-12-2023

Sneeuw in de Pyreneeën verpest de Ronde van Catalonië een beetje. De organisatie van de etappekoers uit de World Tour heeft de 6de en voorlaatste etappe flink ingekort. Van de oorspronkelijke 194 kilometers zijn er 117 overgebleven.

De renners vertrekken vanuit Pobla de Segur en fietsen dan naar Torrefarrera. Het houdt in dat de eerste 2 beklimmingen uit het parcours zijn gehaald.

Leider

De Spanjaard Alejandro Valverde draagt na 5 etappes de leiderstrui. De renner van Movistar verdedigt een voorsprong van 16 seconden op de Colombiaan Egan Bernal van Team Sky. Steven Kruijswijk van LottoNL-Jumbo is op de 11de plaats de best geklasseerde Nederlander op 1.28 van Valverde.

De Italiaan Fabio Aru gaat niet van start in de 6de etappe. De kopman van UAE Team Emirates heeft te veel last van een beenblessure. Zijn team meldde dat Aru zich zaterdag laat onderzoeken in een ziekenhuis in Barcelona.

Krachtverlies

Aru klaagde tijdens de Spaanse rittenkoers over krachtsverlies in zijn linkerbeen, waardoor hij veel tijd verloor en in het algemeen klassement geen rol van betekenis speelde. De kampioen van Italië en winnaar van de Ronde van Spanje in 2015 wil weten wat hem precies mankeert want hij wil dit voorjaar pieken in de Ronde van Italië.