Mollema tijdens rustdag Giro: 'Ik ga beginnen aan mijn zwaarste slotfase ooit'
i

Sirotti

Mollema tijdens rustdag Giro: 'Ik ga beginnen aan mijn zwaarste slotfase ooit'

Martijn Baars • 17:01, 20-05-2019 / Laatste Update: 23:38, 05-01-2024

Bauke Mollema doet heel rustig aan op de eerste rustdag in de Giro d'Italia. Verder dan een kort mediagesprek komt hij bijna niet qua 'werk'. Die rust heeft de Nederlandse renner nodig, want hij gaat naar eigen zeggen de lastigste slotfase van een grote ronde ooit in in zijn carrière. Dat zegt hij tegen De Telegraaf.

Laat ontbijten, niet fietsen, een wandelingetje langs het strand in Riccione, wat lezen en heel kort de media te woord staan. Dat waren maandag zo’n beetje de bezigheden voor de enige Nederlandse renner in de Giro die nog klassementsambities heeft.

Bergritten

"De bergritten gaan zo zwaar zijn dat er grote verschillen zullen ontstaan, ook tussen de renners voor het klassement onderling. Zeker als je een wat mindere dag hebt, kan het zo oplopen tot wel 3, 4 of 5 minuten, of meer zoals met Simon Yates en Thibaut Pinot vorig jaar gebeurde in de slotdagen van de Giro. Er kan heel veel gebeuren. Volgens mij begin ik vanaf donderdag aan de zwaarste slotfase van een grote ronde ooit in mijn carrière."

Mollema staat op een kleine 2 minuten Primoz Roglic, de voorlopige topfavoriet voor de roze trui in de Giro.