Sunweb zegt na vertrek Dumoulin vaarwel tegen ambitie om grote ronde te winnen
i

photo: Carla Vos

Sunweb zegt na vertrek Dumoulin vaarwel tegen ambitie om grote ronde te winnen

Martijn Baars • 13:58, 10-12-2019 / Laatste Update: 21:12, 08-01-2024

Met het vertrek van Tom Dumoulin moet Sunweb de klassementsambities voor 2020 bijstellen. "Het winnen van een grote ronde is niet langer realistisch", zegt ploegbaas Iwan Spekenbrink tegen het AD.

Bij de prestatie van de ploeg voor 2020 draaide Spekenbrink er niet omheen: het afgelopen jaar was ronduit teleurstellend. "Het is niet geworden wat we ervan hadden gehoopt. Er waren fantastische en grote verwachtingen, dat we konden meedoen om de zege in grootste wedstrijd, in de Tour de France. Dat is niet gelukt en dat is een teleurstelling."

'Niet realistisch'

Voor komend jaar heeft Sunweb afscheid genomen van de ambitie om de Giro, Tour of Vuelta te winnen. "Sinds 2017 zijn we begonnen met ons te richten op grote ronden. Met 4 renners hebben we de top 10 gehaald. Dit jaar is het niet realistisch om een grote ronde te winnen, maar wel om top 10 te rijden."

Wilco Kelderman

Na het vertrek van Dumoulin zullen de ogen komend seizoen vooral gericht zijn op Wilco Kelderman . Die gaf tijdens de ploegenpresentatie aan vol voor het klassement van de Giro te gaan. Daarvoor rijdt hij ook nog de UAE Tour en Tirreno-Adriatico. "Ik hoop op een seizoen zonder pech en op het niveau dat ik had in de Vuelta van 2017. Ik wil proberen top 5 te rijden."