Trek-Segafredo houdt gewilde wereldkampioen Pedersen binnenboord: 'Wil de regenboogtrui eren'
i

BSR Agency

Trek-Segafredo houdt gewilde wereldkampioen Pedersen binnenboord: 'Wil de regenboogtrui eren'

Martijn Baars • 14:31, 05-02-2020 / Laatste Update: 12:05, 07-01-2024

Wereldkampioen Mads Pedersen verlengt met 2 jaar bij Trek-Segafredo. De Deense wielrenner blijft tot en met 2022 verbonden aan de Amerikaanse WorldTourformatie.

Het vertrouwen dat Pedersen kreeg van de teamleiding van Trek was voor hem de belangrijkste reden om bij te tekenen bij de ploeg, die onder anderen ook de Nederlanders Bauke Mollema en Koen de Kort onder contract heeft staan. "De baas geloofde echt in mij 3 jaar geleden toen ik voor het 1st bij het team tekende", verklaarde de 24-jarige Deen. "Ik was heel blij dat hij me toen dat vertrouwen gaf."

'Hij is een winnaar'

Trek vindt het heel belangrijk om nog enkele seizoenen met Pedersen te werken. "Hij is een winnaar en heeft het instinct om te winnen. Ik geloof ook echt dat hij op weg is naar succes in de klassiekers", zei teammanager Guercilena.

Debuut in de Tour

Pedersen is kopman voor de klassiekers en zal zijn debuut in de Tour de France maken. "Ik wil wedstrijden blijven winnen. Ik wil vooraan in de klassiekers zitten en niet alleen in de grote wedstrijden, maar in alle koersen in plaats van af en toe een uitschieter. Dat is mijn grote doel en natuurlijk wil ik daarnaast de regenboogtrui eren."