Pieter Weening voor de 9e keer bij Gold Race: ‘Juiste moment aanvoelen’

13 april 2018

EPA

De 37-jarige Pieter Weening uit Friesland begint zondag alweer aan zijn 9e Amstel Gold Race. Voor Roompot-Nederlandse Loterij probeert hij met de thuiswedstrijd een mooie race te rijden. "Het is voor mij altijd een superbelangrijke koers geweest. Je moet gewoon de juiste momenten proberen aan te voelen."


Een hele hoge klassering heeft Weening in de afgelopen 8 jaar bij de Gold Race nooit echt gehaald. In 2013 was de 8e plaats zijn beste resultaat. "Ach, ik kijk wel hoe ver ik kom zondag. Je kunt een koers niet vooraf regisseren."

Tour de France
Waar Weening altijd wel mooie tijden neerzette, was bijvoorbeeld bij de Tour de France. Daar was hij vaak de Nederlandse ritwinnaar. Lars Boom haalde hem pas na 9 jaar in. Of wat dacht je van de bergklassementen in Oostenrijk en Yorkshire? Die won Weening ook.

En wat hierna?
Na de Gold Race heeft Weening nog een drukke agenda. Hij moet de Ronde van Kroatië nog rijden. "Ik ben er nooit geweest. Iedereen staart zich blind op die klassiekers, maar dit is zeker zo leuk dan de zoveelste keer naar Luik rijden", zegt hijzelf. Maar nu eerst de Gold Race!