Roglic voelt zich goed in de Ronde van Spanje: ‘We hebben een sterke ploeg’

31 oktober 2020

ANP

Primoz Roglic beleefde gezien het parkoers niet echt een rustige dag in de Vuelta, maar onder druk werd de Sloveen zaterdag niet gezet. Mede doordat Jumbo-Visma goed vertegenwoordigd was in het peloton durfde onder andere Richard Carapaz het niet aan om een aanvalspoging te wagen.


"Het was een zware dag in de bergen", blikt Roglic terug op de rit met 4 beklimmingen van 1e categorie. "Morgen wordt het misschien nog wel lastiger, dan wacht de Angliru. We hebben alles onder controle, denk ik. Toen Marc Soler de sprong naar de kopgroep maakte, raakten we niet in paniek. Hij is een erg sterke renner en beschikt over de kwaliteiten om zo'n sprong te maken."

Juiste beslissing
Jumbo-Visma liet de renner van Movistar gaan, en achteraf gezien was dat de juiste beslissing. Soler maakte weliswaar een sprongetje in het klassement, maar verder dan de 6e plaats komt de Spanjaard vooralsnog niet. "We hebben een sterke ploeg en het vandaag goed gedaan."

Krachtsverschil
Of Jumbo-Visma in de breedte beter is dan Ineos-Grenadiers laat Roglic in het midden, al werd dat krachtsverschil vandaag wel duidelijk. Op de slotklim beschikte Roglic nog over George Bennett, Robert Gesink, Sepp Kuss en Jonas Vingegaard, terwijl Carapaz alleen zat. "Uiteindelijk draait het wel uit op een gevecht van man tegen man, maar tot zover kunnen we wel concluderen dat we erg goed zijn."

Angliru
Zondag wacht opnieuw een loodzware rit met aankomst op de Angliru. Roglic en Carapaz beginnen in exact dezelfde tijd aan de 12e etappe.