📸 | Fotofinish in Brabantse Pijl: Nederlandse renster komt MILLIMETERS tekort

14 april 2021

Demi Vollering heeft woensdag net naast de zege gegrepen in de Brabantse Pijl voor vrouwen. De Nederlandse renster van SD Worx dacht dat ze als eerste de finish was gepasseerd, maar na bestudering van de fotofinish oordeelde de jury dat de Amerikaanse Ruth Winder haar net was voorgebleven.


Winder, die rijdt voor Trek-Segafredo, was verbaasd over de afloop. “Ik zag Demi juichen en dacht dat ik 2e was geworden”, vertelde de Amerikaanse die net als Vollering deel uitmaakte van een kopgroep van 6.


Eerste seizoen
Vollering, 24 jaar en afkomstig uit Berkel en Rodenrijs, is bezig aan haar eerste seizoen voor SD Worx, de opvolger van de succesvolle ploeg Boels-Dolmans. Ze was dit jaar al 6e in de Strade Bianche en 5e in de Ronde van Vlaanderen. Onthutst moest ze in het Belgische Overijse constateren dat haar eerste zege voor de ploeg er net niet van was gekomen.

'Enorm balen'
"Het is enorm balen. Ik dacht echt dat ik gewonnen had. Soms is het ‘close’, maar als ik terugdenk had ik echt het gevoel dat ik ervoor zat”, vertelde ze na afloop voor de camera van Eurosport. De Italiaanse Elisa Balsamo finishte achter winnares Winder en runner-up Vollering als 3e. Lucinda Brand eindigde als 9e en Pauliena Rooijakkers werd 10e in de (semi)klassieker.