Trek-Segafredo schorst wielrenner om omdat hij tweette met zwaaiende zwarte hand

1 oktober 2020

ANP

Trek-Segafredo heeft de Amerikaanse renner Quinn Simmons voorlopig geschorst voor opmerkingen die hij op sociale media maakte.

De 19-jarige Simmons, vorig jaar wereldkampioen bij de junioren en nu bezig aan zijn 1e seizoen bij de profs, liet met enkele reacties op Twitter duidelijk blijken aanhanger te zijn van de Amerikaanse president Donald Trump.

De manier waarop hij dat deed, onder meer met een zogeheten emoji van een zwaaiende zwarte hand, is volgens Trek-Segafredo ongepast.

"We zijn een organisatie die gaat voor inclusiviteit en die een meer diverse en rechtvaardige wielersport ondersteunt", staat in een verklaring. "Hoewel we het recht op vrije meningsuiting steunen, vinden we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn woorden en daden. Helaas heeft onze renner Quinn Simmons online statements gemaakt die naar onze mening verdeeldheid zaaien, opruiend zijn en schadelijk voor het team, het professionele wielrennen, de fans en de positieve toekomst die we hopen te creëren voor onze sport."