UAE Team Emirates maakt bekend welke toppers de grote rondes rijden: Pogacar naar de Tour én Vuelta

18 januari 2021

AFP

Tour-winnaar Tadej Pogacar rijdt komend wielerseizoen de Tour én de Vuelta. UAE Team Emirates maakte ook bekend dat Marc Hirschi weer meedoet aan de Ronde van Frankrijk.


Het wielerseizoen komt steeds dichterbij en dus hebben ze bij UAE Team Emirates de hoofdrolspelers voor de grote wielerrondes vastgelegd. Uiteraard start Tadej Pogacar (22) als titelverdediger aan de Tour. Naast de Sloveen zullen ook Marc Hirschi en Alexander Kristoff zeker deel uitmaken van de Tour-selectie van UAE. 

Olympische Spelen? Vuelta!
Of Pogacar de Tour (26 juni - 18 juli) combineert met de Olympische Spelen staat nog niet vast, wel duidelijk is dat hij in het najaar ook terugkeert naar de Vuelta (14 augustus - 5 september). Pogacar reed in 2019 zijn eerste grote wielerronde in Spanje. Hij werd toen meteen 3e in het eindklassement. 

Giro
"De volledige selecties voor de grote rondes kunnen we nog niet vrijgeven, die zullen duidelijk worden naarmate het seizoen vordert”, laat UAE Team Emirates weten. De ploeg bevestigde verder nog dat Formolo, McNulty en Gaviria de uitverkoren mannen zijn voor de Giro (8 mei-30 mei). Trentin en De La Cruz vergezellen Pogacar in de Vuelta.