Dorian van Rijsselberghe: 'Fit en sterk genoeg voor nog een Spelen'
i

Pro Shots / Henk Jan Dijks

Dorian van Rijsselberghe: 'Fit en sterk genoeg voor nog een Spelen'

admin • 12:00, 29-12-2016 / Laatste Update: 22:17, 12-12-2023

Dorian van Rijsselberghe was tijdens de Olympische Spelen in Rio de enige atleet die zowel dit jaar als 4 jaar geleden in London goud pakte op de Olympische Spelen. De grote vraag is of Van Rijsselberghe nu doorgaat voor een 3de gouden medaille op rij, over 4 jaar in Tokio. Volgens hemzelf zou het zomaar kunnen: "Doorgaan of niet? Het mooie is: ik heb een vrije keuze. Ik hoef niet, ik mag'', zegt hij tegen De Telegraaf.

Vakantie

Na de Spelen heeft de man uit Texel het zeilen even links laten liggen. "Na de Spelen ben ik gevlucht. Rio was geweldig, maar na een maand was ik echt aan rust toe. Lekker even thuis in Amerika met familie. We hebben een klein feestje georganiseerd. Kijk, dit is nou die tweede gouden medaille, hou hem maar even vast en klaar. Dat was het.''

Niet voor spek en bonen

Of Van Rijsselberghe aan een nieuw olympisch traject wil beginnen weet hij nog niet. Maar als hij over 4 jaar in Tokio actief wil zijn doet hij alleen voor de gouden plak. "Ik ben fit genoeg en sterk genoeg om er nog een olympische campagne uit te trekken. Maar als ik ga, ga ik voor die derde gouden medaille en niet om in Tokio een paar rondjes te varen."