American footballer stopt carrière in de rust: 'Dit is niet hoe ik mijn afscheid had voorgesteld'
i

Getty Images

American footballer stopt carrière in de rust: 'Dit is niet hoe ik mijn afscheid had voorgesteld'

admin • 15:14, 17-09-2018 / Laatste Update: 10:39, 02-04-2024

Het beste moment om voor altijd met je carrière te stoppen: tijdens de rust.... American footballer Vontae Davis besloot in de theepauze van een officiële NFL-wedstrijd zijn spullen te pakken en het stadion te verlaten.

Davis maakte een zeer abrupt einde aan zijn American football-carrière. De 30-jarige cornerback van Buffalo Bills stopte in het thuisduel tijdens de rust tegen de Los Angeles Chargers (20-31). In de rust stond het 28-6 voor de Chargers.

Reacties

"Hij trok zich terug uit de wedstrijd en vertelde ons dat hij er klaar mee was", zei coach Sean McDermott na de nederlaag. Hij heeft geen idee waarom Davis er spontaan mee stopte. Volgens de McDermott was Davis gewoon fit, ondanks vele blessures. "Ik zou willen dat ik wist waarom hij dit besluit heeft genomen. We moeten met elkaar in gesprek gaan om te horen wat er aan de hand is."

Dit was de verklaring van Davis: "Dit is niet hoe ik mijn afscheid had voorgesteld. Op het veld kreeg ik vandaag ineens het gevoel: ik moet hier niet meer zijn. Ik eis een bepaald niveau van mezelf, maar fysiek is dat niet meer mogelijk. Ik ben op het veld eerlijk tegen mezelf geweest. Het voelde niet goed en ik wil niet alles meer blijven opofferen voor deze sport."

Carrière

Davis speelde vanaf dit jaar bij de Bills. Daarvoor kwam hij uit voor Indianapolis Colts en Miami Dolphins. Hij tekende op het begin van het jaar een contract voor een seizoen ter waarde van vijf miljoen dollar (ongeveer 4,3 miljoen euro).