Bolt is fan van Lieke Martens: 'Zij leidde Nederland naar de Europese titel'
i

Pro Shots

Bolt is fan van Lieke Martens: 'Zij leidde Nederland naar de Europese titel'

admin • 15:19, 20-10-2017 / Laatste Update: 13:31, 12-12-2023

Lieke Martens kan nu wel een hele bijzondere fan aan haar fanbase toevoegen; niemand minder dan Usain Bolt is groot fan van de Nederlandse voetbalster.

Als het aan hem ligt, wordt de aanvalster van het Nederlands elftal uitgeroepen tot de beste voetbalster ter wereld op het FIFA-gala van 23 oktober. "Zij leidde het Nederlands team naar de Europese titel en was ook de beste voetbalster op dat toernooi", vindt de 8-voudig olympisch kampioen in een interview op de website van de wereldbond.

Van sprintlegende naar voetballer

De Jamaicaanse sprintlegende, die deze zomer afscheid nam van de atletiek bij de WK in Londen, heeft nog altijd een carrière als voetballer voor ogen. "Zeker. Het is bekend dat ik daar al vaker op heb gehint en er zijn ook clubs die mij hebben benaderd. Helaas heb ik een hamstringblessure en kan ik momenteel niet trainen", zei Bolt.

De blessure hield hij over aan de finale van de 4x100 meter estafette op de WK in Londen. Het afscheid van de snelste man ter wereld liep uit op een pijnlijke struikelpartij voor het oog van de 60.000 toeschouwers.