Papendal heeft atletiekbaan voor heel wat centjes gerenoveerd

Bart van der Wijst • 14:29, 20-06-2018 / Laatste Update: 11:43, 08-01-2024

De atletiekbaan van Sportcentrum Papendal is onder handen genomen. Er is ruim 900.000 euro geïnvesteerd in het project, waar onder andere Dafne Schippers haar rondjes gaat lopen. Haar coach, Rana Reider, is lovend over het nieuwe baantje.

"Ik ken over de hele wereld veel atletiekbanen en sportaccommodaties", begint de Amerikaanse haar verhaal tegenover de NOS. "Maar de accommodatie zoals die nu op Papendal is opgeleverd, is echt uniek en een enorme aanwinst voor de Nederlandse topatleten en de buitenlandse atleten en ploegen die hier komen trainen."

Het nieuwste van het nieuwste

Met steun van de gemeente Arnhem beschikt Papendal nu over de nieuwste technische snufjes. Zo kunnen sprinters trainen op het normale kunststof én op het superieure Mondo-kunststof.

"Deze nieuwe atletiekbaan is van groot belang voor Papendal. Er wordt steeds meer naar ons gekeken, kenners scharen Papendal onder de drie beste trainingscentra van de wereld. Om mee te blijven doen is het belangrijk om te blijven investeren in onze accommodaties", zegt Jochem Schellens, directeur van Papendal.